24.10.2020. 14:19
3
Nakon vanredne sjednice KS-a: Pacijenti će se upućivati u Opću bolnicu i u izolatorij u Buča Potoku
Time bi Opća bolnica trebala imati 60 ležajeva za oboljele od koronavirusa.

Istaknuto je da će za lakše pacijente, odnosno one s lakšom kliničkom slikom, za sedam dana biti osposobljen privremeni izolatorij u Željezničkom centru u Buča Potoku. On će moći primiti 300 do 400 lakših pacijenata.

Izolatorij u Općoj bolnici bit će osposobljen tek za 60 dana.

Nakon sjednice je rečeno i da će od ostalih institucija dobiti informacije koji su to još prostori koji će se otvoriti odmah za daljnje teške pacijente.

- Sada kada se u Općoj bolnici popuni 30 kreveta, otvarat će se daljnji kapciteti. A na KCUS-u treba da se obezbijedi prostor koji može da ne ugrozi funkcioniranje svega drugog. Do ponedjeljka ćemo dobiti informacije koji se objekat u Općoj bolnici i na KCUS-u može osposobiti, dodali su iz Kriznog štaba KS, prenosi Oslobođenje. 

Također je poručeno da je premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić u izolaciji jer je jedan član njegove porodice pozitivan na koronavirus, te zbog mjera predostrožnosti premijer će biti u izolaciji.


(Lejla Trle) 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.