27.10.2020. 13:47
2
Firma iz Srbije besplatno kreće s podjelom i montiranjem Fikretovih respiratora
Instalacija i podjela 100 respiratora vrijednih 10,5 miliona KM koje je u aprilu uvezla iz Kine "Srebrena malina" u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, počet će danas, potvrdio je Mustafa Kadribegović, v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite.

Kako nam je rekao, ovaj posao, obavit će firma iz Srbije i to besplatno, nakon što se na ranija dva tendera nije niko javio. 

 - Dobili smo ponudu firme "Profesional Medic" iz Beograda da instaliraju svih 100 respiratora i to besplatno. Ovu ponudu je prihvatio Štab civilne zaštite Federacije - kaže Kadribegović. 

Tvrdi da podjela i instalacija prvo kreće iz Goražda,  a formirana je Komisija koja će ispratiti cijeli ovaj posao, kako bi sve prošlo bez problema.

 - Mi smo s firmom koju imaju u Sarajevu potpisali ugovor i već danas kreće instalacija dva respitora u Goraždu - kaže Kadribegović

Zbog nabavke ovih respiratora Tužilaštvo BiH vodi istagu protiv premijera Fadila Novalića, Fikreta Hodžića, Fahrudina Solaka i Aleksandra Zolaka. Još nije donesena tužilačka odluka, prenosi avaz.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.