28.10.2020. 14:45
0
Dodik: Nastavu u školama vratiti od ponedjeljka
Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da nastavu u školama treba vratiti od ponedjeljka, kako je i predviđeno.

"Škole treba vratiti od ponedjeljka, ali dati i jasne preporuke školama i lokalnim zajednicama", rekao je Dodik.

Istakao je da je potrebno zaštiti učenike i nastavno osoblje.

Dodik je to rekao u zgradi Vlade Republike Srpske, gdje je u toku sastanak zvaničnika Srpske sa predstavnicima institucija, gradonačelnicima i rukovodiocima bolnica s ciljem sagledavanja stanja u vezi s pogoršanom epidemiološkom situacijom.

Dodik je istakao da je smanjenje radnog vremena u ugostiteljskim objektima neophodna mjera.

Ocijenio je da se mora pooštriti inspekcijski nadzor.

"Nećemo uvoditi vanredno stanje, ali tražimo poštivanje mjera koje se donose. Trebamo se boriti za to da se ne zatvore granice", rekao je Dodik.

Istakao je da je prije sat vremena razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da neće biti zatvaranja granica između REpublike Srpske i Srbije.

Smatra da vikendom treba zabraniti žurke, jer se ništa neće desiti ako se takve zabave odlože.

"Noćne klubove treba zatvoriti. To nije upereno protiv njihovih vlasnika, već da se zaštitimo", naveo je Dodik, prenose Nezavisne.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.