29.10.2020. 11:57
0
Fokus Tužilaštva BiH i svih pravosudnih institucija na predmetima ratnih zločina
Glavna tužiteljica Gordana Tadić pozvala je na dodatne napore i angažman tužitelja i osoblja Posebnog odjela za ratne zločine, sa ciljem ostvarenja što boljih rezultata u ovom odjelu, uprkos ograničenjima, restrikcijama i poteškoćama, prouzročenim pandemijom Covid 19 na današnjem kolegiju tužitelja Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH.

Na sastanku je istaknuto da je situacija sa pandemijom Covid 19, ograničenost kretanja i putovanja, kao i sastajanja više osoba, najveće poteškoće prouzročila upravo u istragama i radu na predmetima ovog odjela.

I pored toga, tužitelji i uposlenici PORZ, poduzeli su dodatne napore, kako bi se realizirao što veći broj istražnih aktivnosti, saslušanja svjedoka, prikupljanja dokaza i rada na ekshumacijama, tako da će se na kraju godine moći zaokružiti rezultati rada ovog odjela kao i tužiteljstva u cjelini, u složenim uvjetima rada prouzročenim pandemijom  Covid-19.

Glavna tužiteljica istakla je da se u skladu sa Revidiranom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina i realizacijom preporuka iz Izvješća o napretku sutkinje Joanne Korner, u narednom periodu, osim Tužiteljstva BiH, očekuje fokusiranje svih pravosudnih institucija u Bosne i Hercegovini, na rješavanju što većeg broja predmeta.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.