30.10.2020. 9:16
1
Nastavljeno uništavanje plakata Četvorke u Sarajevu
Od početka predizborne kampanje političke stranke suočavaju se i sa niskim udarcima protukandidata i oponenata. To se najjasnije vidi u Kantonu Sarajevu gdje su se jasno izdvojila dva bloka na jednoj strani SDA, a na drugoj stranke Četvorke (NIP, SDP BiH, Naša stranka, NBL) okupljene oko zajedničkih kandidata za devet općina u KS.

Uništavanje plakata, bilborda, optužbe sve je to proteklih dana obilježilo ovogodišnu izbornu kampanju. Jutros je u ulici Alipašina u neposrednoj blizini zgrade SDP BiH uništen plakat Belme Kapo, kandidatkinje za OV Centar. Ne samo da je razbijeno staklo već je potpuno uništen okvir reklamnog prostora. 

Na udaru su se našli plakati SDP BiH i u Hrasnici gdje su ne samo skinuti plakati već i razbijena stakla na privatnom objektu. Na to je ukazao i kandidat Četvorke za načelnika Ilidže Nermin Muzur ističući da se time "pokazuje panika vladajućih struktura i nekih plaćenih ljudi koji su u nanijeli štetu na privatnom objektu i polupali portale ovog objekta". 

U općini Stari Grad zabilježeno je uništavanje izbornih plakata Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) čiji je predsjednik Ibrahim Hadžibajrić koji je i kandidat za načelnika i favorit na predstojećim izborima. Tako su redom na sve bilborde koji su postavljeni na jednoj od lokacija u Starom Gradu precrtana lica kandidata, a čak je pokušano skidanje i transparenta kod Bistričke stanice na kojoj su Ibrahim Hadžibajrić i Mirza Batalović, nosilac liste za OV Stari Grad. 

Nezavisna bosanskohercegovačka lista prijavila je ovaj slučaj nadležnim organima od kojih se očekuje da identifikuju i sankcionišu počinioce.

"Nedopustivo je ovakvo ponašanje pojedinaca i uništavanje imovine. Ovakav vandalizam smatramo nezrelim ispoljavanjem frustracija pojedinaca koji su se očito uplašili snage i podrške koju NBL ima u općini Stari Grad. Poručujemo licima koja stoje iza ovih djela da nas neće zaustaviti njihov vandalizam ni jeftini populistički potezi. Možete uništiti naše plakate, ali ne i povjerenje i ugled koji smo stekli među građanima. Pokušajte do kraja izborne kampanje naučiti šta je odgovorno ponašanje i fer kampanja, jer vaši potezi govore o vama, a ne o nama", poručio je Hadžibajrić. 


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.