3.11.2020. 21:26
0
Federalna uprava za inspekcijske poslove se oglasila povodom kontrole u Općoj bolnici: Evo šta kažu
Federalni inspektori nisu danas kontrolisali stanje u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", rečeno je za Oslobođenje u Federalnoj uprsavi za inspekcijske poslove.

- U inspekciji u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" bila su tri zdravstvena inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Federalni inspektori su prethodna dva dana bili u kontroli na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, o čemu je sačinjen izvještaj i o čemu je javnost već obavijesštena, rečeno je u FUZIP-u.

Prema važećim zakonima, federalni inspektori nemaju nadležnost da kontrolišu rad kantonalnih zdravstvenih ustanova.

- Prema zakonu, kantonalne zdravstvene ustanove kontrolišu isključivo kantonalni inspektori. Federalni inspektori kontrolišu rad federalnih zdravstvenih ustanova. Jedino u slučaju da neki kanton nema zdravstvenih inspektora, kontrolu mogu vrišiti federalni inspektori, ali u Kantonu Sarajevo to nije slučaj, dodali su iz FUZIP-a.

(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.