4.11.2020. 19:02
0
Sindikat KCUS-a: Hvala dragom Bogu pa dr. Gavrankapetanović nije naš brat ni sestra, dr. Drljević nas naziva "kažnjeničkom bojnom"
Sindikat KCUS-a uputio je otvoreno pismo građanima, povodom javnih istupa uposlenika Opće bolnice u sarajevu, koji su Izvještaj Federalne uprave za inspekcijske poslove u ovoj zdravstvenoj ustanovi nazvali “pričom za malo djecu”.

Kako navode, prinuđeni su, kao i nebrojeno puta do sada, javno istupiti i javno stati u zaštitu uposlenika KCUS i članova Sindikata KCUS Sarajevo, a povodom izjava dr Ednana Drljevića i prof. dr Ismeta Gavrankapetanovića, o stanju u toj ustanovi nakon provedenog Inspekcijskog nadzora Federalne uprave za inspekcijske poslove.

- Nakon nedavnog obraćanja putem Otvorenog pisma za javnost gdje smo sve naše građane upoznali sa radom KCUS-a za vrijeme pandemije COVID 19, dešava se da opet pojedini uposlenici Opće bolnice javno istupaju i Izvještaj Federalne uprave za inspekcijske poslove nazivaju “pričom za malu djecu”.

Nedavno penzionisani infektolog Kantonalne bolnice u Zenici, umjesto da je ostao u Zenici i stavio se na raspolaganje Kantonalnoj bolnici Zenica, naprasnim upošljavanjem u Općoj bolnici Sarajevo, a bez licence za rad, daje sebi za pravo da svojim nemuštim, nekompetentnim i posebno drskim jezikom iznosi laži na račun rada uposlenika KCUS-a.

Umjesto da kao penzionisani infektolog u Općoj bolnici vodi COVID 19 pacijente i da svoj doprinos, on širi dezinformacije o radu na KCUS Sarajevo, što pokazuje svjesno stigmatiziranje KCUS-a zbog lične netrpeljivosti prema generalnoj direktorici. Dr. Drljević na sebi svojstven način komentariše ulazak Federalne uprave za inspekcijske poslove u KCUS, zaboravljajući pri tome da je KCUS Federalna ustanova, navode iz Sindikata.

Dodaju kako je “nevjerovatno da dr. Drljević zajedno sa svojim pretpostavljenim prof. dr Ismetom Gavrankapetanovićem i pored ‘ogromnog posla’ kojeg oni trebaju da obavljaju u Općoj bolnici, imaju vremena da uporno prozivaju i iznose laži na račun KCUS-a”.

Uz to, kako se ističe u pismu, “dr.Drljević naziva uposlenike KCUS-a ‘kazneničkom bojnom’.

- Zna se da su to formacije stvorene za ubijanje, a mi se borimo da spašavamo bolesnike, za razliku od njega i njegovih mentora. Najavljujemo tužbe koje ćemo, svi pojedinačno, podnijeti protiv njega.

Sramotno je od strane prof. dr Gavrankapetanovića da se uposlnike KCUS-a naziva “braćom i sestrama”, a da se toj istoj “braći i sestrama” svakodnevnou javnosti podmeću laži i optužuje ih se za nerad. On nije naš brat ni sestra, hvala Bogu dragom na tome, ističe se u pismu.

Javnost, kako se dodaje, mora da zna da su kapaciteti KCUS-a od početka pandemije COVID 19 otvorena, i da ovdje pričama i iznošenju neistina nema mjesta.

- Stvarna slika o radu i stanju na KCUS je javno iznesena u izvještaju Federalne uprave za inspekcijske poslove i to je jedini relevantni dokaz i dokument koji bi trebali svi da poštuju, jer se na KCUS-u još od 31.01.2020. godine provode sve mjere vezane za COVID 19.

Nadamo se da će končano od strane pojedinaca iz Opće bolnice prestati medijska hajka i lažne optužbe na račun uposlenika KCUS-a i njihovog rada, jer ovo nije vrijeme kada treba otvarati frontove, nego zbiti redove i pokušati pobijediti pošast zvanu COVID 19 – navodi se u otvorenom pismu Sindikata KCUS-a svim građanima koji žive u kantonima kojima KCUS pruža zdravstvenu uslugu, navodi se u saopćenju prenosi Hayat.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.