5.11.2020. 14:51
0
Ministar zdravstva HNK: Medicinari sa mnom komuniciraju preko medija, ja s njima preko pošte
Ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK Goran Opsenica obratio se medijima nakon protesta medicinara tog kantona koji su održani ispred zgrade Vlade, ali generalnog štrajka koji je održan širom ovog kantona. Rekao je kako je problme što on s njima komunicira preko pošte, a oni s njim preko medija.

Kazao je kako su odgovorili sindikatima na njihove dopise, ali da oni nisu dobili njihovo očitovanje.

"Nismo dobili zvanično očitovanje da li prihvataju prijdlog Vlade. U slučaju da ga prihvataju potpisao bi se kolektivni ugovor, a u slučaju da ne prihvate ugovor ja sam in obećao i ponudio da ću na Vladi pokrenuti imenovanje pregovaračkog time i odrediti datum pregovor", rekao je Opsenica.

Kazao je kako je tačno da su sindikati tražili pojašnjenje onoga što pište u Zaključku Vlade, te da je na njihov zahjtev Ministarstvo odgovrilo i dopis spustilo Uredu Vlade.

"Sindikati su meni jučer uputili javno pismo gdje su rekli da nisu dobili to pojašnjenje. U zaključku je savršeno jasno napisano šta nudimo, nudi se ono u razmjernom odnosu što je dato Sindikatu doktora medicine i stomatologije. Meni poneki dopisi od njih izgledaju jako nemušto i neupućeno i najviši problem u komunikaciji s njima je što ja s njima komuniciram preko pošte, a oni sa mnom preko medija", rekao je Opsenica.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.