6.11.2020. 18:05
0
Dok korona uzima živote: U sjedištu SNSD-a dijele se testovi, a na Kliničkom centru ih nema
Broj zaraženih koronavirusom u našoj zemlji je iz dana u dan sve veći, a zdravstveni sistem na koljenima. Kako i u Federaciji BiH, tako i u Republici Srpskoj.

Naime, na društvenim mrežama osvanuo je klip kako u sjedištu pojedinih stranaka u RS-u ima testova za koronu, dok s druge strane u Kliničkom centru u Banjaluci tih istih testova nema. Također, video je objavljen i na Youtube kanalu Druška Stanivukovića. 

Nedavno, u dopisu Izbornog štaba SNSD-a Banja Luka Igor Radojičić je navodi kako je sve pod kontrolom, međutim prema svemu sudeći ipak nije. 

- Prepustite brigu o svom zdravlju nama, napisano je u pomentuom dopisu. 

Naime, mladić odlazi u sjedište SNSD-a i traži testove za sebe i majku. Dobiva informaciju da testove mogu dobiti osobe starije od 65 godina te da nije potrebna zdravstvena knjižica, samo lični podaci i broj telefona. 

- Danas je petak, od dva do pet radnih dana dobivate testove, kazali su iz ove stranke. 

Potom, mladić se upućuje na Klinički centar gdje mu pojašnjavaju da nemaju testova da je Klinički centar preopterećen, prenosi Oslobođenje. 

- Nemamo testova. Ako hoćes ti sebi uplati 150 KM. Ako uplatiš za svoje pare ćes dobiti test, kazali su iz Kliničkog centra. 


(lejla Tlre) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.