9.11.2020. 9:29
0
Dr. Hošić: CT kao pomodarstvo, korona se ne može utvrditi samo snimkom pluća
Sarajevski pulmolog Mujo Hošić izazvao je veliku pažnju javnosti gostujući na face TV kod Senada Hadžifejzovića gdje je govorio o koronavirusu I svojim iskustvima s pacijentima. Kazao je da se može dobiti upala pluća bez temperature i da korona ima 178 znakova!

“Ne postoji nijedna bolest čiji simptom nisu prikačili Koroni! Prepoznajem sarajevska pluća i bilo koja druga, jer smo u top tri zagađena grada u Evropi! Pluća se ne mogu očistiti, ali se mogu sačuvati bijegom u prirodu, usporiti uništavanje! Imunitet krda bez vakcine je presudan”, kazao je između ostalog Hošić.

U jednom momentu govoreći o RTG-u pluća kazao je da nažalost mnogi rade i CT pluća. Kontaktirali smo dr. Hošića i tražili pojašnjenje zbog čega je kazao “nažalost”.

“CT je postao kao pomodarstvo. Ko ima novaca odmah ide na CT. A nema potrebe za tim. RTG pluća ako pokaže neku promjenu koja se ne može jasno vidjeti ide se na CT pluća. Zračenje koje dobijete tokom CT-a je značajno veće I jače u odnosu na RTG pluća. Međutim, ljudi su zbunjeni što ja razumijem, ali moraju biti svjesni da se korona ne može utvrditi preko snimka pluća. Mi vidimo promjene, ali samo test pokazuje je li u pitanju koronavirus”, kazao je Hošić za NAP.

Dr. Hošić govorio je i o putu pacijenta i da je to izmišljena kategorija koja ne postoji nigdje drugo osim u Kantonu Sarajevo! Put pacijenta bi trebao biti da ljekar opšte medicine šalje na slikanje specijalisti, onda on šalje u KCUS, a ne u Opću bolnicu! Ako poštujemo medicinsku doktrinu, put pacijenta se zna! 

“Nivoi su izmišljeni kako bi neko nekoga zatvorio i kako bi neko više naplatio! Postoje dvije bolnice i animozitet pojedinaca koji misli da sve mogu! Sistem pred kolapsom! Neke ljude treba pomesti s funkcija”, govorio je dr. Hošić.
 


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.