9.11.2020. 12:57
0
Predložen pritvor osobi inicijala A. M, sumnjiči se za ubistvo maloljetnika u Tuzli
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za A. M. (39) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni u večernjim satima 7. novembra 2020. godine učestvovao u tuči sa još dvije osobe unutar i ispred ugostiteljskog objekta u tuzlanskom naselju Šički Brod, pri čemu je i sam povrijeđen od udarca flaše u glavu.


U tuči je A. M. sedamnaestogodišnjem R. R zadao dva udarca oštrim predmetom u grudni koš od čega je preminuo, te je bratu oštećenog S.R također nanio povrede oštrim predmetom u predjelu leđa. 

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Tokom uviđaja su izuzeti određeni predmeti koji će biti vještačeni, te su u toku i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za događaj. 

A. M. je iste večeri, nakon što mu je ukazana medicinska pomoć, lišen slobode.

Obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. 

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.


(Patria) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.