9.11.2020. 16:27
2
Haris Zahiragić, umjesto Samre Ćosović-Hajdarević, ulazi u Skupštinu KS!
Na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije (CIK) BiH prihvaćen je zahtjev Samre Ćosović - Hajdarević, zastupnice SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, o prestanku mandata na mjesto zastupnice, te je prihvaćen prijedlog da na mjesto zastupnika u Skupštini KS, umjesto nje bude imenovan sljedeći sa liste SDA i to Hazim Bahtanović.

Ovu informaciju danas je prenijela Patria. Ipak, Bahtanović je, s obzirom da je i sam kandidat na listi za ovogodišnje izbore, odustao od ovoga, a novi zastupnik u Skupštini KS iz reda SDA će biti Haris Zahiragić.

Ćosović-Hajdarević je ostavku podnijela iz privatnih i profesionalnih razloga.

Bahtanović je vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, a i nosilac je liste SDA na predstojećim lokalnim izborima za isto općinsko vijeće.

Inače, Klub SDA u Skupštini KS ima osam zastupnika nakon što su iz SDA izašli Aljoša Čampara i Admela Hodžić. 

(Patria)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.