13.11.2020. 18:33
0
Inzko uoči izbora u BiH: Građani, upotrijebite bonske ovlasti!
Visoki predstavnik Valentin Inzko pozvao je građane Bosne i Hercegovine da ostvare svoje demokratsko pravo da izađu i glasaju na lokalnim izborima u nedjelju, 15. novembra. On je rekao da je glas lična bonska ovlast svakog građanina BiH.

"Izbori su praznik demokratije. Istovremeno, lokalni izbori se prije svega tiču konkretnih rješenja koja će pozitivno utjecati na svakodnevne živote građana, a ne izraz grandioznih planova za odbranu naroda i zemlje. Ovo je vrijeme kada građani glasaju i time šalju jasnu poruku da zahtijevaju bolji život. Glas je lična bonska ovlast svakoga građanina, a kako će ga iskoristiti – odredit će kvalitet života za njih i njihove porodice. Ne dozvolite da drugi odlučuju o vama, dragi građani, izađite na izbore i sami odlučite o životu u vašoj lokalnoj zajednici", rekao je visoki predstavnik.

Također je pozvao birače da zaštite i sebe i ljude koji rade na biračkim mjestima tako što će se strogo pridržavati propisanih epidemioloških mjera kao što je nošenje maski i poštivanje konkretnih uputa koje su izdale lokalne izborne komisije, saopćeno je iz OHR-a.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.