16.11.2020. 12:38
0
Nakon 15 godina neprikosnovene vladavine Miće Mićića, Bijeljina dobila novog gradonačelnika!
Nakon petnaest godina neprikosnovene „vladavine“ Miće Mićića na čelu grada Bijeljina, glasači su na jučerašnjim lokalnim izborima izabrali novog gradonačelnika, Ljubišu Petrovića, ljekara u Službi hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Bijeljina.

Ljubiša Petrović (32) je bio kandidat Srpske demokratske stranke, koga je podržala i Partija demokratskog progresa.

Komentarišući pobjedu na izborima, Petrović je kratko rekao da je to, ustvari, pobjeda naroda koji je osjetio potrebu za novom energijom i novim ljudima na političkoj sceni.

- Narod bira i traži odgovoran odnos prema svim građanima i prema resursima. Narod očekuje novu energiju -  rekao je Petrović.

Njegov protivkandidat Mićo Mićić, koji je iza sebe imao podršku široke koalicije od dvanaest političkih stranaka, nije uspio da sačuva gradonačelničku funkciju.

Prema procjenama poznavalaca političkih prilika, u Bijeljini će sada nastupiti turbulentno vrijeme, jer je jedna politička opcija (SDS – PDP) dobila gradonačelnika, dok će ubjedljivu skupštinsku većinu, bar kako sada stvari stoje, sačinjavati političke stranke okupljene oko SNSD-a.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.