17.11.2020. 21:28
1
Konaković o novoj Vladi KS: Na Adnana Delića ozbiljno računamo
Na Adnana Delića ozbiljno računamo, on je osvježenje na političkoj sceni, kazao je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde u večerašnjoj emisiji Polis na TVSA.

Delić je politički nepoznat, ali mnogi građani ga poznaju kroz humanitarni rad i sport. Bio je kandidat Četvorke za načelnika općine Novi Grad, a pobjeda mu je izmakla za oko hiljadu glasova pa je pobjedu proglasio Semir Efendić iz SDA. Delić je osvojio oko 20.000 glasova, a samo nešto više Efendić koji je 2016. godine imao 30.000 glasova. 

Konaković je govoreći o novoj Vladi KS čije se imenovanje očekuje u drugoj polovini decembra istakao kako će veći broj ministara u Vladi KS biti nestranački kadar, a koji su dokazani u svojoj struci. Ovakva izjava je na tragu prijedloga Aljoše Čampare koji je dio nove skupštinske većine o formiranju ekspertske vlade. S obzirom na tešku  zdravstvenu i ekonomsku krizu Vlada sastavljena o drazličitih stručnjaka može voditi ka oporavku Kantona Sarajevo.

Konaković je najavio da će Narod i pravda pružiti podršku BH bloku (SDP BiH i Naša stranka) u Mostaru na predstojećim izborima 20. decembra.

Na pitanje da li mu je čestitala SDA na uspjehu NIP-a na lokalnim izborima, Konaković je kazao da jesu neki pojedinci ali da od predsjednika SDA Bakira Izetbegovića to i ne očekuje.

Predsjednik NIP-a odbacio je svaku mogućnost da će Efendić biti dio te stranke.  


(Patria)

IzboriBiH
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.