18.11.2020. 15:14
0
Iz tima Amara Dovadžije demantovali Mahira Devića: Član biračkog odbora bio je i Adis Kisić, brat Melise Kisić, kandidatkinje SDA na ovom izborima
Potpredsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i šef Kluba SDA u Skupštini KS, Mahir Dević, rekao je jučer da su prilikom ponovnog prebrojavanja glasova za načelnika Općine Ilijaš utvrđene nepravilnosti.

Navodi da su malverzacije stranke Narod i pravda (NiP) odnosno "četvorke" dokazane ponovnim prebrojavanjem glasova u prisustvu pet posmatrača iz političkih stranaka i pred očima općinske izborne komisije Ilijaš. 

- Ima 12 potpisa više u odnosu na broj listića, dakle 12 glasačkih listića nedostaje. Znači da neko nije stigao vratiti te listiće, vjerovatnu u kutiju koju je iznosio vani i vjerovatno glasao van biračkog mjesta. To može indicirati da su ti listići bili u nekoj vrsti opticaja, da li bugarskog voza ili da su ubacivali te glasačke listiće i fiktivno potpisivali birački spisak. Moglo bi se razumjeti da je jedan ili dva, ali 12... To je biračko mjesto na Jahorini gdje je predsjednik biračkog mjesta bio zet od Amara Dovadžije, svi članovi biračkog odbora su bili iz "četvorke" - rekao je Mahir Dević za Avaz.

Iz tabora Amara Dovadžije danas su se javili za Source.ba portal sa demantom izjave Mahira Devića, te su poručili kako nije istina da su svi članovi biračkog odbora bili iz "četvorke" i da Mahir Dević laže javnost.

"Birački odbor na biračkom mjestu Jahorina 1 sačinjen je bio većinski od članova SDA odbora i njihovih satelita LSP-a i HDZ-a, ali i isforsiran kroz imenovanja putem OIK Ilijaš. Podatak o sastavu biračkog odbora definitivno je demant svega navedenog od strane Mahira Devića koji je naveo da je na tom biračkom mjestu došlo do određenih malverzacija, a da je odgovoran zet Amara Dovadžije koji je bio bez nadzora. Naime, na biračkom mjestu Jahorina, između ostallih, član biračkog odbora bio je i Adis Kisić, brat Melise Kisić, kandidatkinje SDA na ovom izborima. Navodi gosp. Devića definitivno nisu potkrijepljeni niti dokazima niti faktičkim tvrdnjama i svakako predstavljaju nepouzdane i preuranjene komentare bez potpunih informacija", poručili su danas iz tabora Amara Dovadžije, kandidata "četvorke" za načelnika Ilijaša.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.