19.11.2020. 16:51
0
Grubeša i Tegeltija: Važnost Nacrta zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku
Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša posjetio je danas Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) i razgovarao sa predsjednikom VSTV-a BiH Milanom Tegeltijom o brojnim pitanjima od značaja za pravosuđe Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Tegeltija  informisao je ministra Grubešu da je VSTV BiH, tokom on line sjednice održane 18. i 19.11.2020. godine, usvojio dva mišljenja koja se odnose na zakone koji su od važnosti ne samo za VSTV BiH, već i pravosuđe u cjelini.

Riječ je o  Mišljenu na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine te Mišljenju na Nacrt zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, a koja će biti upućena Ministarstvu pravde BiH na dalje postupanje.

Predsjednik Tegeltija i ministar Grubeša saglasni su da se kroz otvorene razgovore i argumentovan dijalog treba nastaviti saradnja između Ministarstva pravde BiH i VSTV-a BiH te da ova saradnja treba biti utemeljena na partnerstvu u ostvarivanju zajedničkog cilja – efikasnog pravosuđa Bosne i Hercegovine.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.