20.11.2020. 10:46
0
Tegeltija uputio telegram saučešća povodom smrti patrijarha Irineja
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija povodom smrti patrijarha srpskog gospodina Irineja uputio je izraze najdubljeg saučešća Svetom arhijerejskom sinodu Srpske pravoslavne crkve, svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

S dubokom tugom sam primio vijest o smrti patrijarha Irineja. Upokojenje gospodina Irineja predstavlja veliki gubitak za Srpsku pravoslavnu crkvu, srpski narod, cijeli hrišćanski svijet i sve ljude dobre vjere.    

Srpska pravoslavna crkva i srpski narod izgubili su velikog duhovnog vođu, koji je život posvetio izgradnji sloge među vjernicima, mira među ljudima, pravdi i dobroti.

U ovim teškim trenucima potrebne su sabranost i solidarnost srpskog naroda - navodi se u telegramu saučešća predsjedavajućeg Tegeltije, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.  


(fena)

Tegeltija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.