22.11.2020. 19:46
0
SDP BiH nije potpisao nikakav sporazum sa SDA u Brčkom
Socijaldemokratska partija BiH oglasila se povodom pisanja medija da su Stranka demokratske akcije (SDA), Stranka za Bosnu i Hercegovinu, Socijaldemokratska partija (SDP) i zastupnik nacionalnih manjina Alija Denjagić danas su dogovorili principe zajedničkog djelovanja, te modalitete uspostave funkcionalne skupštinske većine u Distriktu Brčko.
- Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine nije potpisala i neće potpisati bilo kakav koalicioni sporazum sa SDA. Našim Statutom, donošenje odluka o koalicijama u nadležnosti je Glavnog odbora SDP BiH, tako da nikakav potpis čelnika SDP-ove oganizacije u Brčko Distriktu ne obavezuje SDP BiH - kažu iz SDP-a.

Potom navode da ovakav jednostran akt proizvodi posljedice za onoga ko je mimo odluke organa SDP odlučio da krene u jednu takvu avanturu, bez obzira o kome se radi. 

- Ni u kojem slučaju SDP neće pristati na saradnju sa SDA i njenim satelitima, jer je SDA upravo jedna od najzaslužnijih stranaka za totalnu devastaciju Brčko Distrikta, ali i ostatka Bosne i Hercegovine. SDA ne može predstavljati nikakvu politiku napretka, bez obzira na izborni rezultat - saopćeno je iz SDP-a.
SDASDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.