24.11.2020. 10:45
0
SDP traži da Banja Luka dobije ulicu po Mustafi Nadareviću
Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović zatražio je od novoizabranog gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića da u svome gradu jednu ulicu posveti nedavno preminulom rođenom Banjalučaninu Mustafi Nadareviću.

U prvom dijelu pisma Mijatović je čestitao Stanivukoviću i pokazao spremnost SDP-a da mu bude podrška u odlukama koje će biti od značaja i u službi građana Banje Luke.

"Uz čestitke želim vam uputiti jednu molbu i inicijativu. Naime kao što sami znate preminuo je glumački doajen Mustafa Nadarević. Ova tužna vijest potresla je čivat region pa i našu zemlju. S tim u vezi samolio bih vas kao novog gradonačelnika da vaša prva inicijativa bude određivanje ulice u Banjoj Luci koja bi dobila naziv po imenu glumačke legende i rođenog Banjalučanina Mustafe Nadarevića", stoji u pismu.

Kako je kazao na kraju, uvjeren je da će Stanivuković prihvatiti prijedlog čime bi pokazao da je grad dobio pravog lidera te da je "moguće drugačije, da mora ljudski i da treba banjalučki".

Podsjetimo, Nadarević je preminuo u nedjelju u 78. godini života, a njegov utjecaj na glumački svijet BiH i regije odjeknuo je kroz brojne reakcije od Slovenije do Makedonije.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.