24.11.2020. 22:01
1
Njemački predstavnik u UN-u reagirao na Dodikov napad na Inzka
Zamjenik stalnog predstavnika Njemačke u Ujedinjenim nacijama Günter Sautter, u svom obraćanju u UN-u dao je podršku Visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzko te osudio uvrede predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

- Mislio sam da će ovaj sastanak otvoriti mogućnost za dijalog o situaciji u BiH, a slušao sam jako dug monolog pun personalnih napada na visokog predstavnika. Mislim da ovo nije način na koji Vijeće sigurnosti treba razgovarati - kazao je ambasador iz Njemačke. 

Pomenuo je i sudstvo u našoj zemlji.

- Što se tiče Valentina Inzka, zahvaljujemo mu na radu u očuvanju mira i pomirenja u različitim segmetnima društva, nastavljamo podršku vama i vašem uredu. Pozdravljamo rad Ustavnog suda i međunarodne sudije. Njihovo iskustvo je ključno kako bi se uspostavilo sudstvo u skladu s Dejtonom. Verbalni napadi i neprimjeren jezik protiv suda ne smije biti toleriran - kazao je.

Podsjetimo, večeras na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a govorili su predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je izvrijeđao Visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko).
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.