30.11.2020. 10:20
2
Haris Zahiragić preuzeo mandat zastupnika u Skupštini KS
Na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine KS koja se odvija u online formatu svečanu zakletvu položio je Haris Zahragić koji je novi zastupnik u Klubu SDA. Zahiragić je ušao u Skupštinu KS nakon što se mandata odrekla Samra Ćosović Hajdarević, a nakon nje još tri zastupnika da bi CIK mandat dodijelio mandat Zahiragiću.

Zastupnik Elmedin Konaković dao je prijedlog današnjeg dnevnog reda i to: Prva tačka prihvatanje ostavke premijera Marija Nenadića, druga izbor članova Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja KS, i treća potvrđivanje člana rukovodstva Skupštine KS iz Kluba Bošnjaka. 34 zastupnika su podržala predloženi dnevni red. 

Premijer Nenadić kratko se obratio na današnjoj sjednici ističući da su razlozi za njegovu ostavku prijedlog za smjenu koji je podnesen 9. oktobra. 

"Već duže vrijeme od prijedloga za podnošenje izglasavanje nepovjerenje radili smo bez skupštinske većine. Jasno je da Vlada KS mora imati političku prohodnost u donošenju odluka. Ključni razlog je ubrzavanje pokrenutih procesa", kazao je Nenadić. 

(NAP)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.