1.12.2020. 15:04
0
Četvorka nastavlja razgovore o Vladi KS, ove sedmice predstavljanje programa
Predstavnici stranaka Četvorke (Narod i pravda, Naša stranka, SDP BiH, NBL) danas će nastaviti razgovore o novoj Vladi KS odnosno imenima kandidata za mandatara i ministre, potvrđeno je za Novinsku agenciju Patria.

Ove sedmice trebao bi biti zvanično predstavljen i program djelovanja Četvorke s kojima novu skupštinsku većinu čine i samostalni zastupnici Damir Marjanović, Damir Nikšić, Aljoša Čampara, Admela Hodžić i Amra Junuzović Kaljić. Iako NBL više nema zastupnika u Skupštini KS predsjednik te stranke Ibrahim Hadžibajrić ostaje partner strankama s obzirom da slijedi i zajedničko djelovanje u općinskim vijećima kao i Gradskom vijeću gdje će ove stranke imati većine.

U ponedjeljak je potvrđena ostavka premijera KS Marija Nenadića te će ta Vlada nastaviti obavljati dužnosti dok se ne imenuje nova Vlada, a kako se očekuje to bi moglo biti najkasnije u drugoj polovini decembra.

Stranke Četvorke još uvijek nisu došli do zvaničnog dogovora oko imena mandatara a izbor je sužen na dva kandidata Edina Fortu koji je obavljao dužnost premijera u Vladi Šestorke, te kandidata kojeg će predložiti Narod i pravda. Moguće je da taj prijedlog bude i žena koja nije vezana za stranku.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.