3.12.2020. 16:34
0
"Vidio sam da su uhapsili Begu Bektića. S njim sam pričao oko našeg imanja i kopirao mi je ličnu kartu"
Muhamed Omerović, s adresom u Njemačkoj, zamalo je bio jedna od žrtava izborne prevare u Srebrenici. Naime, on je bio prijavljen da glasa iz Srbije, iz Bajine Bašte.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, Srebrenicu potresa veliki skandal i prevara u kojoj su učestvovali dojučerašnji članovi SDP-a, a sve kako bi pomogli Mladenu Grujičiću da dobije izbore u ovom gradu.

- Rođak je pronašao da sam prijavljen u Bajinoj Bašti. Mene je šokiralo to saznanje. Od 1995. živim ovdje, u Njemačkoj. To je za mene bio veliki šok. Šta ću ja u Srbiji, u Bajinoj Bašti? Odmah sam nazvao Aliju Tabakovića (kandidat za načelnika općine Srebrenica, op. a.). Pitao sam ga je li to normalno. On mi je rekao kako i šta da uradim. Poslao sam izjavu i, hvala Bogu, glasao sam. Ali nije normalno ovo šta se dešava - rekao je Omerović za list Dnevni Avaz.

- Ne znam kako su došli do mojih podataka. Ja sam zvao i probavao doći do tih informacija, ali niko mi ništa nije rekao. Uglavnom, poslali su mi papire da sam glasao regularno, iz Njemačke - kaže Omerović.

Dodaje, kako prenosi Avaz, da se ranije susreo s Begom Bektićem, predsjednikom SDP-a u Srebrenici, koji je, zajedno s još dvije osobe, prekjučer uhapšen zbog sumnje na izvršavanje krivičnog djela izborne prevare i krađe identiteta.

- Vidio sam da su uhapsili Begu Bektića, a ja sam u januaru ove godine posjetio upravo njega. Radio je u Srebrenici u Općini. S njim sam pričao oko našeg imanja i kopirao mi je ličnu kartu. Vidite šta rade. Nemam riječi. Ja sam i advokata ovdje, u Njemačkoj, kontaktirao. Rekao mi je da je to nešto veliko, da neko uradi, da identitet uzmu... Ovdje niko to ne može da shvati. To je luda kuća - ispričao je Omerović.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.