3.12.2020. 19:37
0
Milan Tegeltija razmišlja o ostavci: Moji razlozi za eventualno podnošenje su puno širi i dublji i važniji
Milan Tegeltija razmišlja da podnese ostavku. Ovu informaciju je saopćio upravo predsjednik VSTV-a.

U posljednje vrijeme je na njegovu adresu "isporučeno" nekoliko poziva na ostavku. Mređu prvima je to danas učinio OHR. Također i Upravni odbor Vijeća za provedbu mira je na svojoj posljednjoj sjednici u kominikeu dao naslutiti da ne bi imao ništa protiv da Tegeltija ode sa pozicije koju trenutno obavlja.

Slični nagovještaji su proteklih dana stizali i iz Misije OSCE-a u našoj zemlji. Samo u toku današnjeg dana prvi čovjek VSTV-a je dobio otvorene pozive da napusti funkciju sa dvije vrlo značajne adrese i to od njegovih kolega iz Vijeća, te od Delegacije Evropske unije u BiH, piše Oslobođenje. 

- Zaboravili ste da sam glasanjem za treći zaključak i sam sebe pozvao da razmotrim podnošenje ostavke. Bez mog glasa kao odlučujućeg taj zaklljučak ne bi bio usvojen. Tako da ću sasvim sigurno to razmotriti, upravo iz tog razloga, s tim da su moji razlozi za eventualno podnošenje puno širi i dublji i važniji. Kad ontom donesem odluku javnost će biti blagovremeno obavještena, kao i o njenim eventualnom razlozima, izjavio je Tegeltija, prenosi Oslobođenje.

(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.