4.12.2020. 8:37
1
Tegeltija rekao da se u Sarajevu ne osjeća sigurno: Vidio sam ljude koji me slikaju i snimaju, ne znam ko su ti ljudi
Predsjednik VSTV-a BiH, Milan Tegeltija, rekao je, u intervjuu za politički magazin Pečat na RTRS-u, da zbog konstantnog nezakonitog snimanja i praćenja od nepoznatih osoba, nema uslova za siguran rad u Sarajevu, prenosi Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Tegeltija je potvrdio da su pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), prije tri godine, izvršili protivprislušni pregled njegove kancelarije.

Indikativno je, kaže Tegeltija, da se dio tog razgovora, kasnije izmontiran, pojavio u spornom snimku u potpuno drugom kontekstu, što kod njega izaziva sumnju da je prisluškivan.

Tegeltija pita kakva se to atmosfera stvara i da li su to uslovi za rad.

- Pa da li su to normalni uslovi, da li je iko iz međunarodne zajednice, amabasdori, PIC, iko... bilo šta rekao o tome? To nije normalno i da se desilo u Engleskoj, Americi ili bilo gdje drugo, to bio prvorazredni skandal o kome bi se pričalo 30 godina - kaže predsjednik VSTV-a.

Tegeltija ističe da je OSA odmetnuta organizacija koja nezakonito prisluškuje prvog čovjeka VSTV-a. Kaže da je njegov život odavno kao "špijunski film".

- Vidio sam ljude koji me slikaju i snimaju. Ne znam ko su ti ljudi. To nisam prijavljivao jer nisam imao materijalni dokaz. Sada sam prijavio. Radi se o napadu na ustavni poredak - dodao je on.

Tegeltija kaže da je u pozadini svega udar na kadrove koji nisu bliski SDA. Dodaje da pritisak na VSTV i njega kao prvog čovjeka Vijeća, vrši i visoki predstavnik koji javno poziva na njegovu smjenu.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.