4.12.2020. 16:15
3
Fikret Hodžić uputio zanimljivo pitanje putem Instagrama: Ko je stjeran u ćošak
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je danas podiglo optužnicu protiv slijedećih osoba, kao i pravne osobe: Fadil Novalić, Fahrudin Solak, Fikret Hodžić, „F.H. Srebrena malina“ d.o.o. Srebrenica, Jelka Milićević.

Vlasnik "Srebrene maline"i TV voditelj na svom Instagram profilu sinoć uputio je zanimljivo pitanje.

- Je li stjeran u ćošak onaj koji je leđima okrenut prema zidu ili onaj koji ne vidi iza vlastitih leđa?, navodi se u statusu.


Podsjećamo, optuženima Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžić, kao i pravnoj osobi  "F.H. Srebrena malina“ d.o.o. Srebrenica, stavlja se na teret da su počinili kaznena djela:

 -Udruživanje radi činjena kaznenih djela iz članka 249. KZBiH, a u svezi sa kaznenim djelima:

-Zlouporaba položaja ili ovlasti, iz članka 383. KZ FBiH
-Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, iz članka 219. KZBiH,
-Pranje novca, iz članka 209. KZBiH,
-Krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, iz članka 261.KZ FBiH,
-Krivotvorenje službene isprave, iz članka 389. KZ FBiH, 
-Povreda obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja financijiskih izvješća i njihovo falsifikovanje ili uništavanje, iz članka. 262. KZ RS,.


(Lejla Trle) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.