5.12.2020. 13:15
0
Zatvorena novootvorena dionica autoputa Zenica jug-Zenica sjever!
Nakon što je jutros BIHAMK saopćio da je zbog radova na dilatacijama mosta Klopče zatvorena dionica autoputa A-1 smjer Zenica jug-Zenica sjever, nekoliko sati kasnije to su potvrdili i iz Autocesta FBiH.

To je dio autoputa Zenička obilaznica, a za šta nije izdata upotrebna dozvola. Građevinski inspektor naložio je zatvaranje trase od 11 kilometara, a jučer je iskočila dilatacija odnosno konstruktivni element kod mostova.

Iz Ministarstva prometa i komunikacija FBiH za Patriju je potvrđeno da kompletna dionica još uvijek nema izdatu upotrebnu dozvolu.

„Dionica Zenica sjever - Zenica jug tzv. zenička obilaznica je izgrađena kroz tri ugovora o izgradnji potpisana u različitim vremenskim periodima za dionice Drivuša - Klopče, Klopče - Donja Gračanica i Donja Gračanica - tunel Zenica (južna sekcija). Tako je za poddionicu Drivuša- Klopče obavljen tehnički pregled sa pozitivnim ishodom i u narednim danima očekuje se odobrenje za upotrebu, dok je za poddionice Klopče-Donja Gračanica i Donja Gračanica - Tunel Zenica (južna sekcija) u toku postupak dobijanja iste. 

Radovi na 11 km autoceste su završeni i po proceduri za izdavanje upotrebne dozvole završen je i predat Izvještaj izvođača radova i nadzora o spremnosti građevine za korištenje, odnosno meritorni dokument kojim se potvrđuje da su dionice spremne za promet. S druge strane ugovorna obaveza po FIDIC-u jeste puštanje u probni rad završenih dionica“, kazali su iz Ministarstva prometa FBiH ranije za Patriju.

Dionica je otvorena 25. novembra iako nije bila u potpunosti spremna. Samo pukom srećom izbjegnuta je bilo kakva nesreća, a za šta bi krivicu snosili čelni ljudi Autocesta FBiH.

(Patria)

 
BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.