17.12.2020. 8:20
1
Zasjeda Krizni štab FBiH, kakve mjere ćemo imati za Novu godinu
Krizni štab Federalnog ministartsva zdravstva održat će sjednicu na kojoj bi trebao donijeti novu odluku o mjerama za borbu protiv pandemije korona virusa.

Očekuje se da će biti poznato više detalja o eventualnim mjerama za blagdane i Novu godinu s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju.

Kako je ranije rečeno iz Federalnog ministarstva zdravstva, očekuje se da će iste mjere, koje su na snazi do 21.decembra, biti produžene. Dakle, riječe je o mjerama ograničenog broja ljuda u zatvorenim objektima, ali i zabrana kretanja iza 23 sata.

S obzirom da su neki hoteli i ugostiteljski objekti već najavili proslave, iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS kažu da će inspektori u saradnji s policijskim službenicima MUP-a KS obavljati kontrole tokom novogodišnje noći.

Federalno ministarstvo zdravstva uputilo je prijedlog Ministarstvu sigurnosti BiH i Ministarstvu civilnih poslova BiH da se uvede obaveza posjedovanja negativnog PCR testa za sve strane državljane koji ulaze u našu zemlju, ali i bh. državljane koji žive vani.

Cilj je spriječiti importovanje korona virusa tokom praznika.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.