22.12.2020. 9:11
0
SDP: Uvesti obavezu PCR testiranja za građane Srbije kad ulaze u BiH
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine smatra da treba uvesti obavezno PCR testiranje za građane Srbije prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu te poziva Vijeće ministara BiH da bez odlaganja odluči o takvim recipročnim mjerama Srbiji.

Prema saopćenju SDP-a, diplomatski je skandal bez presedana to što je Republika Srbija uvela diskriminatornu odluku prema kojoj građani jednog dijela Bosne i Hercegovine ne moraju raditi PCR testiranje kad ulaze u Srbiju, za razliku od građana BiH iz druge administrativne jedinice.

- Bosna i Hercegovina mora reagirati brzo i odlučno i uvesti obavezu PCR testiranja za sve građane Srbije prilikom ulaska u našu zemlju. Republika Srbija koja svojim postupcima opet forsira i nameće podjele u Bosni i Hercegovini mora biti svjesna da njeni postupci neće ostati bez odgovora institucija naše države. Uvođenje obaveznog testiranja smatramo nužnim i iz razloga što Republika Srbija bilježi dramatičan porast broja oboljelih od koronavirusa, kojih je samo u decembru već više od 150.000 - citat je iz saopćenja SDP-a.

Tražeći mjeru obaveznog PCR testiranja prilikom ulaska u BiH za sve građane Srbije, SDP-e ističe da od institucija Bosne i Hercegovine očekuje da postupe hitno u interesu zaštite zdravlja svojih građana.


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.