22.12.2020. 22:11
0
Radončić: Građani traže da SBB ne bude sa SDA, moramo jačati alternativu desnici
Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a potvrdio je danas za N1 da je danas održao sastanak sa predsjednikom SDP BiH Nerminom Nikšićem s kojim je razgovarao o sarajevskoj, zeničkoj i tuzlanskoj vladi.

Radončić je negirao da mu je Nikšić uputio bilo kakav poziv da se pridruži Četvorci u Vladi Kantona Sarajevo. 

“Gospodin Nikšić je ozbiljan političar koji na ozbiljan način prati izjave i on sebi neće dozvoliti tu vrstu egzibicionizma da kaže mi ćemo isključiti SBB, SBB mora na rezervnu klupu”, kazao je Radončić.

On je potvrdio da SBB podržati novu Vladu jer je to "politički korektno."

"Sa 18 ili 19 ruku mislim da to nije stabilna Vlada, mislim da joj treba dati podršku barem određeno vrijeme na stvarima koje za SBB nisu sporne", kazao je Radončić. 

Na pitanje da li će se kadriranje i rad u Mostaru dogovarati u centralama stranaka ili će prepustiti gradskim odborima stranaka, Radončić je rekao da bi bilo politički fer i mudro da Mostar prepustimo Mostarcima.

Dodao je kako SBB prvi put učestvuje u ovim izborima te je mišljenja da SBB, kao i stranke poput Stranke za BiH i BPS-a, mogu dati novi kvalitet.

"U Mostaru se mora otvoriti stranica saradnje, da prestane dualizam i ogromna podjela budžetskih sredstava. Nama treba biti problem u Mostaru stanje - ekonomsko, kulturno, međureligijsko i nove stranke će nadam se dati pozitivan doprinos", rekao je Radončić.

Na pitanje da li postoji šansa da iste stranke koje su u Koaliciji za Mostar ujedinjeno nastupe i 2022. godine, kazao je da se su "šanse nikakve što se SBB tiče".

Radončić je istakao kako se građanima mora pružiti alternativa jer "imate jačanje desnice SDA i Naroda i pravde”.

“Mi moramo dati aternativu građanima kroz jačanje pozicije centra jedne sekularističke politčke opcije tu prvenstveno mislim na SDP i SBB i Naše stranke, ali kroz jednu veliku radišnost među članstvom i građanima da 2022. godine dođe jedna alternativa. Građani traže da SBB ne bude sa SDA i mi moramo poslušati", kazao je.   


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.