23.12.2020. 9:11
0
GO HDZ BiH Mostar: 61 sat od zatvaranja birališta još nisu prebrojani glasovi
Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar pozvao je Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH da konačno objavi rezultate lokalnih izbora u Mostaru.

"Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar osuđuje politički kompromitirano Središnje izborno povjerenstvo BiH te ih ovim putem pozivamo da konačno objave ukradene rezultate lokalnih izbora za Grad Mostar", navodi se u priopćenju mostarskog HDZ-a BiH.

Prošlo je, navodi se dalje, točno 61 sat od zatvaranja biračkih mjesta, a postupak brojanja glasova još nije okončan što "izaziva veću bojazan u ispravnost izbornog procesa i potvrđuje teze o kompromitiranosti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH".

Ovakvi potezi, smatraju u HDZ-u BiH, stvaraju bespotrebne tenzije i zabrinutost da legitimna izborna volja građana i konstitutivnih naroda može biti izigrana od strane državnog tijela zaduženog za organiziranje i provedbu izbora.

"Pozivamo javnost da narušeni izborni proces u Gradu Mostaru spasimo zajedničkim snagama i raspoloživim demokratskim sredstvima", poručili su iz GO HDZ-a BiH Mostar.


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.