24.12.2020. 12:01
0
Ambasador BiH u Rusiji: Ikona će biti vraćena ovih dana diplomatskim kanalima
Ikona, koju je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poklonio ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu, bit će u narednim danima vraćena u našu zemlju nakon što je predata Ambasadi BiH u Moskvi.

- Poklon ikona se putem ambasade vraća poklonodavcu da se izvrše potrebne provjere. Mi dalje nemamo šta komentarisati. Nadam se da me razumijete. Samo radimo svoj posao. Niti smo je nabavljali niti smo ovlašteni procjenitelji. Biće diplomatskim kanalima vraćena ovih dana, kazao je za N1 ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji Željko Samardžija, prenosi Oslobođenje. 

Ranije je Ambasada Ukrajine u BiH uputila notu Ministarstvu vanjskih poslova BiH sa zahtjevom da se Kijevu vrati ikona koju je Dodik poklonio Lavrovu.

Kako je poznato, nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova BiH zaprimilo notu Ambasade Ukrajine, koja je zatražila dodatne informacije o spomenutom slučaju, u Tužilaštvu BiH formiran je predmet, a da bi se razjasnilo kako je ikona iz Luganska, stara 300 godina, dospjela u BiH i završila u posjedu bh. zvaničnika.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.