26.12.2020. 8:26
0
Inzko potvrdio da odlazi i poručio: Nije presudna promjena visokog predsjednika
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko potvrdio je da bi uskoro trebao otići sa te dužnosti i da je kandidat za njegovog nasljednika Nijemac Christian Schmidt.

Ja bih lično nakon 12 godina na ovom položaju pozdravio promjenu na mjestu visokog predstavnika, rekao je Inzko, prenosi Hina.

Austrijski diplomata je potvrdio da je Njemačka za njegovog nasljednika predložila političara Kršćansko-socijalne unije i bivšeg ministra poljoprivrede Christiana Schmidta.

Inzko smatra da za budućnost BiH nije presudna promena visokog predstavnika nego "promjena paradigme".

-Ono što je potrebno je nova i stabilna politika prema BiH na liniji Biden-Brisel-Berlin, rekao je on.

U medijima su se posljednjih dana pojavile spekulacije da bi visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko mogao biti smijenjen, a da bi njegov nasljednik mogao biti Nijemac Christian Schmidt.

Spekulacije je podgrijala jučerašnja posjeta njemačke ambasadorke Margaret Weber Predsjedništvu BiH, poslije koje nije bilo nikakvog saopštenja za javnost.


(Admir Oručević)

Inzko
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.