27.12.2020. 15:00
1
Konaković odgovorio kritičarima novih ministara: Kad si SDA premijerska funkcija može i "nastavniku Fizičkog"
Nakon što su mnoge kritike upućene na račun Naroda i pravde zbog broja novih ministara u Vladi Kantona Sarajevo koji su završili Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, oglasio se i predsjednik ove stranke Elmedin Konakovića na svom Facebooku gdje je napisao kako Stranka demokratske akcije, prema njegovim riječima, vodi hajku protiv novih čelnika resora u glavnom gradu naše zemlje.

- Magistar menadžmenta u sportu bit će na čelu Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo vodit će borac, specijalac. Nagrađivan za hrabrost tokom odbrane od agresije na Bosnu i Hercegovinu. Doktorirao je menadžment na FASTO. DIF-ovac. Na čelu Ministarstva privrede Kantona Sarajevo bit će čovjek kojeg je 20.000 glasača u najmnogoljudnijoj općini u Sarajevu vidjelo kao načelnika. Menadžera. Dolazi iz realnog sektora. SDA vodi kampanju protiv Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja ovih dana, napisao je Konaković.

On dodaje da SDA minimizira navedeni fakultet i profesiju, ali i kompletan Univerzitet u Sarajevu.

- Bio sam na čelu Vlade KS kao DIF-ovac. Nije to smetalo da me predlože, samo sam tad bio SDA kadar. Kad si SDA, ne smeta. U toj vladi je obrazovanje vodio DIF-ovac. Na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova je bio DIF-ovac, "nastavnik Fizičkog". Trojica nas bilo u vladi, i sad su trojica, samo smo bili bolje raspoređeni u prvoj formaciji, imali smo poziciju premijera. Moju su diplomu na FASTO-u u dvodnevnom nadzoru kontrolisali inspektori po nalogu šefova iz SDA. Ispit po ispit, prijavu po prijavu.
Na temelju laži koje su kreirali mediji bliski režimu kako sam fakultet završio neregularno i mimo procedura. Sve je naravno bilo regularno, imam taj inspekcijski nalaz", dodao je on i istakao kako menadžment u sportu na FASTO-u nije zvanje kojim postajete "nastavnik Fizičkog".

- Ozbiljan nastavni plan, ozbiljni profesori i program koji proizvodi ozbiljan kadar. Mnogo kadrova iz SDA došlo je sa našeg fakulteta. Sve njih zajedno ponižavate, navodi lider NiP-a u svom obraćanju na Facebooku.

Podsjećanja radi, ovih dana je na račun NiP-a stigao određen broj kritika zbog toga što su čak tri nova ministra u Vladi KS završila FASTO, a zadnji od njih bio je Stjepan Kljuić koji je u gostovanju na Face TV-u kazao "da nije na svijetu nema da u nekoj vladi sjedi pet nastavnika fizičke kulture".

 

(lEJAL tRLE) 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.