5.1.2021. 17:10
0
Ko je glasao za Vladu KS: Čelik i Delalić suzdržani, preostali dio SDA protiv
Današnje glasanje za novu Vladu KS koju čine Naša stranka, Narod i pravda, SDP BiH i ministrica Kluba samostalnih zastupnika pokazalo je da su odnosi u Klubu SDA narušeni jer su dv zastupnika bila suzdržana, a šest protiv iako je šef Kluba Mahir Dević najavio da će SDA biti protiv prilikom glasanja.

Od 35 zastupnika 23 su bila za i to zastupnici NIP-a (7), SDP BiH (4), Naše stranke (3), SBB (4), Aljoša Čampara, Admela Hodžić, Damir Marjanović, Amra Junuzović Kaljić i Sead Milavica (DF). 

Suzdržani su bili Mirza Čelik i Sabahudin Delalić iz SDA, Haris Pleho (BOSS), Damir Nikšić - samostalni, Bibija Kerla i Senad Hasanović iz DF-a. 

Cijeli dan je trajala rasprava o programu rada odnosno ekspozeu premijera Edina Forte, ali i 12 ministara. 

(Patria)

KSVlada
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.