6.1.2021. 13:52
0
Afera "Ikona": Bit će ispitani članovi Predsjedništva BiH, ambasador, organizatori...
U cilju provjera navoda u predmetu formiranom na temelju dopisa ministrice Bisere Turković, u javnosti poznatom kao predmet “Ikona”, kao što smo ranije objavili, formiran je predmet u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, u okviru kojeg se vrše provjere.

"U okviru navedenog predmeta provode se radnje i aktivnosti, kao i zahtjevi i prikupljanje dokumentacije putem međunarodne pravne pomoći, te će u okviru tog predmeta biti saslušan i veleposlanik BiH u Moskvi. Također će se saslušati i sve osobe koje su sudjelovale u organiziranju ove posjete, kao i sva tri člana Predsjedništva BiH, zbog eventulanih propusta i dešavanja kojima je narušen ugled Bosne i Hercegovine", kazali su iz Tužilaštva BiH na upit Patrije. 

Kako je Patriji potvrđeno Tužilaštvo BiH još uvijek nije zatražilo pomoć Interpola iako je Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine od institucija BiH zatražilo odgovore kako je ikona iz Luganska uopšte dospjela u BiH. 

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov vratio je ikonu poklonodavcu, međutim umjesto Dodiku, ikona je predata u Ambasadu BiH u Rusiji odnosno ambasadoru Željku Samardžiji bez znanja MVP BiH koje je pokrenulo određene procedure protiv Samardžije koji je ikonu vratio u BiH i napustio Rusku Federaciju bez konsultacija sa Ministarstvom vanjskih poslova.  

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.