9.1.2021. 8:59
4
Prof. Edisa Trumić poručuje: Nisam studente nazvala kerovima, možda sam upotrijebila neki drugi termin
Na adresu redakcije Source.ba portala stigao je audio zapis na kojem se prema riječima studenta završne godine Farmacetuskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, čuju degutantne uvrede na njihov račun od strane profesorice sa ovog fakulteta.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, tokom pauze u predavanju doc. dr. Edise Trumić mogle su se čuti ponižavajuće i pogrdne riječi upućene studentima koji su svjedočili tome jer je profesorica Trumić zaboravila isključiti mikrofon.

Zapis je, prema riječima studenta, nastao prije dva dana, a dostupan je i na Google meet platformi i nalazi se na fakultetu, a studenti su redakciji Source portala dostavili sporni dio.

Cijelo obraćanje studenta našoj redakciji prenosimo u cjelosti:

- Ovim putem Vam se obraćam kao student završne (V) godine na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, sa razlogom što se 6. januara 2021. godine u 17 sati dogodio eksces tj. nepravda i ponižavanje studenata od strane Doc. dr. Edise Trumić.

Naime, mi smo na završnoj godini na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu uskraćeni već skoro tri mjeseca za predavanja iz predmeta Klinička farmacija iz razloga što je naša odgovorna profesorica na bolovanju te fakultet nije bio u stanju da nađe profesora koji bi nam održao predavanja sve do neki dan kada su angažovali Doc.dr Edisu Trumić sa Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Sinoć u 17 sati smo imali prvi kontakt kao i prvo predavanje sa dotičnom docenticom sa kojom smo pokušali na početku predavanja da se dogovorimo oko nadoknade svih predavanja i ispita koje nismo imali a koje moramo radi zakonskog roka da zavrsimo za 20-ak dana gdje docentica nije pokazala razumijevanja prema nama te je vidno iznervirana, sa drskošću i povišenim tonom se izderala na naše predstavnike. 

Tokom prve pauze docentica se udaljila od svog računara na kojem nije isključila mikrofon te u komunikaciji sa gospodinom koji se nalazio u istoj prostoriji nazvala nas studente "KEROVIMA" a dotični gospodin joj je rekao da nas "ZAPIŠA/POPIŠA I KO NAS JE*E" te da je ona glavna. Razgovoru su svjedočili svi studenti nakon čega smo napustili predavanje obzirom da smo doživjeli neopisivo poniženje. Smatramo da ovakve riječi i ponašanje ne priliče univerzitetskom profesoru te je nanešena nesnosiva posljedica našem fakultetu i Univerzitetu. Cijelo predavanje je zabilježeno na Google meet platformi i nalazi se na fakultetu a Vama šaljem sporni dio u nadi da ćete objaviti kako se ovakve stvari više ne bi dešavale te kako bi ukazali na neprofesionalno i neetično ponašanje, napisali su u obraćanju.

Nakon ovog skandala se oglasila o dotična prof. Trumić, koja je poručila kako studente nije nazvala "kerovima".

- Ne vidim razloga, ali taj termin "kerovi" sigurno nije upotrebljen. Neki drugi je mogao biti, ali taj nikako nije, tako da ja ne vidim svrhu. Ja sada gledam da njima izađem u susret, i ako slučajno budem nastavila rad opet bih gledala da im izađem u susret jer je meni ovo viška. Ovo je samo ovaj semestar. Stvarno ne vidim razlog zbog čega bi to bilo na neki način inscenirano, rekla je za Oslobođenje profesorica Trumić.

Nakon ovog skandala se očekuju i potezi Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.