11.1.2021. 15:15
0
Mektić: Ovaj saziv Vijeća ministara odgovara samo Klubu SDA, trebaju otići sami
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Dragan Mektić je poručio kako niko osim SDA nije zadovoljna radom ovog Vijeća minisatra BiH, te da ministri sami trebaju otići.

Osmanović je rekao kako će na sjednici an kojoj bude izvještaj o radu Vijeća ministara za 2020. godinu poslanici imati priliku da ocijene rad Vijeća ministara i donesu odluku.

“Salva negativnih riječi i kritike na saziv Vijeća ministara, ja ne vjerujem da ćemo čuti od nekoga. I ona četiri zakona nisu zakoni nego izmjene i dopune iz prethodnog saziva Vijeća ministara. Tako da oni nemaju nijedan zakon. Ali na takav način kako ste govorili o radu Vijeća ministara u ovom mandatu, a podržati ovaj saziv – za to ne treba nikakav karakter”, rekao je Mektić.

Istakao je da su članovi Vijeća ministara u najmanju ruku trebali sami podnijeti ostavke kada bi imali imalo osjećaja odgovornosti prema građanima BiH.

“S tolikim senzibilitetom i osjećajem govorite prema ovom sazivu Vijeća ministara pa kaže šta ćemo dalje, koga ćemo dalje? Pa valjda je neka demokratska zakonitost ako neko ne radi dobro da bude smijenjen. U najmanju ruku da postoji bilo kakav osjećaj odgovornosti prema građanima cijele BiH, oni bi trebali otići sami. Ali kad ste toliko senzibilni, osjetljivi, što ne vidite drugu stranu gdje su građani BiH, pa stavite taj osjećaj prema njima i izmjerite situaciju u kojoj se nalaze nezaposlenost, opšte siromaštvo, odlazak mladih ljudi iz države, jad i bijeda. Kako vas to ni malo ne dotiče pa da onda izvagate šta vam je preće – ili apelovati na njih i pozivati i govoriti da neko može a da neće, ili je ova vamo druga strana, građani BiH u kojoj se nalaze”, kazao je Mektić.

Dodao je da se nema razloga čekati izvještaj o radu Vijeća ministara jer će on stići tek iduće godine.

“Ko je zadovoljan ovim sazivom osim vas iz kluba SDA”, zaključio je Mektić, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.