17.1.2021. 18:16
0
"Nisam ti se nikad zahvalio za snimak "Asim" pa javnost sad zna kako to kod vas/njih u stranci ide. Šta bi s tim na kraju, jesi li im halalio?"
Povodom facebook statusa Semira Efendića u kojem je napisao da su članovi Četvorke morali snimati svoje glasanje, odnosno da su koristili olovke sa kamerama, oglasio se sekretar Naroda i Pravde Mirza Salimbegović.

"Kako sam mogao shvatiti iz tvog posta povodom konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Novi Grad, ti si jedini nevina žrtva i svi su se urotili protiv tebe: vrh vlastite stranke (SDA), pa dio vlastitog ogranka te stranke (SDA Novi Grad), pa Cetvorka, NiP baška, pa pola Platforme, pa onda SBB koji svugdje ide sa SDA samo s tobom neće....

Vratit ću se na aktuelnu temu, al mi prvo odgovori na pitanja iz novembra oko krađe glasova u Novom Gradu , to si ostao dužan javnosti. Prvo na njih odgovori, onda morališi. Pa ćemo dalje .
Znači li ti šta "Traca i dupli listići"? A "Traca i Skaka"? Nisam ti se nikad zahvalio za snimak "Asim" pa javnost sad zna kako to kod vas/njih u stranci ide. Šta bi s tim na kraju? Jesi li im to halalio? 
Znam da boli što ne možete raditi što ste prije radili, to vam sad malo teže prolazi. A biće i još teže.

Hvališ i braniš od javnosti ove neke koji su podržali tvoju većinu u OV Novi Grad.  Optuzuješ nas za ono što je poznato i skoro pa javno da vi radite - da "završavate ruke". Do jučer ste neke od njih nazivali "kretenima", danas se slažete. Oko nečeg!?

6 takvih ruku je puno. Da nije malo panika sada kako će se sve obećano ispoštovati? A i kolege vijećnici iz SDA se pitaju jesu li podređeni u odnosu na "Nakupljenih 6" i zašto u Gradskom vijeću za njih ne može biti mjesta, jesu li unaprijed rezervisana u trgovini.
Neki od tih 6 su nam prilazili i razgovarali s nama, prenijeli nam šta im nudite i tražili više. Po njihovom glasanju može se zaključiti kako su razgovori završeni - i oni nam sad morališu da nisu na prodaju .

Usput, ne prilazi više našim ljudima, džaba ti je, vidiš da neće s vama . Drž' se tih nakupljenih 16. Apetiti rastu. Sam si upao u blato vlastitih spletki, laži, kupovina, trgovina, namiještanja, namirivanja. Sad blatnjavim rukama pokušavaš uprljati sve oko sebe, samo da bi upro prstom i govorio: evo ljudi, vidite da smo svi isti. Nismo isti. Ti to dobro znaš.

Na kraju, kad smo kod kamere i povjerenja u ljude koje spominješ, zašto je mjesto za glasanje bilo postavljeno  ispod kamere koju kontrolišeš preko općinskih zaposlenika?  Napad je, misliš, najbolja odbrana - to ti više ne prolazi. Kao ni igranje uloge žrtve.
Znaš i ti kao i ta većina da nećete dugo trajati, kao ni koalicija “petak 13ti”, koja je bila formirana na sličnim osnovama" - napisao je Salimbegović.

(Mirza Malović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.