18.1.2021. 16:44
1
Konaković se oglasio o snimku Semira Efendića: U ovom procesu Efendić je 'završavao', on je bio Asim. Nije kao u kumu, ali jeste kao u Bondu.
Semir Efendić je svojom objavom želio ukazati na to da je Elmedin Konaković zapravo siva eminencija kompletne četvorke te da on iza sjene vedri i oblači navedenim političkim partijama.

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, oglasio se na svom Facebook profilu nakon što je gradonačelnik Općine Novi Grad Sarajevo objavio snimak u kojem se vidi kako, prema njegovim riječima, vijećnici stranaka četvorke glasaju olovkom koja u sebi ima integriranu kameru.

Naime, Semir Efendić je svojom objavom želio ukazati na to da je Elmedin Konaković zapravo siva eminencija kompletne četvorke te da on iza sjene vedri i oblači navedenim političkim partijama.

- Da su vijećnici četvorke snimali tom famoznom olovkom s kamerom kako su glasali, javno bih podržao takav čin. To je čin koji pokazuje ko je završio na drugoj strani i koji su pojedinci naprasno promijenili stav i političke dogovore, a i one koji nisu, bez obzira na ponude. Ta glasanja jesu u pravilu tajna, ali pod velom takvih tajni rađaju se politički papci koji trgujući utjecajem obezbijede sebi neku sitnu korist. Da sam glasao svima bih pokazao listić i koga sam zaokružio jer je to zapravo nužno, istakao je Konaković.

On je dodao kako je Semir Efendić vješto "zaspinovao" stvar koja je normalna.

- Četvorka i Platforma za progres na zadnjim izborima osvojili su 16 mandata u Novom Gradu, većinu, i dogovorili saradnju. SBB je najavio kako neće sa SDA, jedan vijećnik BOSS-a također. To je 18 ruku, a većina je 16. Počele su naravno i priče kako su "završene" ruke i pritisci na ljude. Na neke i bez razloga jer nisu trgovali. Priča o olovci je možda i pomogla da se danas zna ko je preko noći donio odluku da podrži stranu koju je u kampanju napadao i optuživao. Nekoliko transfera se desilo. I danas pričamo jesu li oni koji su glasali onako kako su u kampanji najavljivali, u skladu s dogovorom političkih stranka i voljom građana, snimali svoju principijelnost? Vrhunski spin. Da jesu, ja bih tražio da to objave i pokažu svima, dodao je lider NiP-a.


Također, on je naveo da je u ovim vrstama, kako ih naziva, afera, Semir Efendić bolji od njih, tj. u snimcima, objavama i skretanju pažnje javnosti.

- Samo ima jedna razlika - u ovom je procesu on "završavao". U ovoj je on bio Asim. Završavao i uspio da se jedan dan priča o drugoj strani. Nije kao u Kumu, ali jeste kao u Bondu, zaključio je Elmedin Dino Konaković.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.