19.1.2021. 17:31
0
Nenad Nešić: Kad god je trebalo Srbija je pomagala RS, srpski narod je jedan od rijetkih kojem su dostupne vakcine s istoka i sa zapada
Kad god je bilo potrebno Srbija je pomagala Republiku Srpsku bez da smo pomoć tražili. To je prirodno i normalno jer radi se o jednom narodu i jednoj sudbini na Balkanu, istakao je lider Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić nakon što je Milorad Dodik izjavio da će tražiti pomoć Aleksandra Vučića kada je riječ o nabavci vakcina protiv koronavirusa.

DNS je stranka kojoj je interes RS-a i srpskog naroda iznad svake političke razlike. Prvi smo upozorili na opasnosti od COVID-19 i u zdravstvenom i u ekonomskom smislu. Borba protiv ove pošasti mora biti i jeste iznad svih političkih razlika, jer bolest ne bira prema političkoj pripadnosti kad utiče na zdravlje ili posao, istakao je on.

Pozvao je sve da se prema ovoj temi i ponašaju, bilo da su vlast ili opozicija. Izrazio je i sreću da je srpski narod, kaže, jedan od rijetkih kojem su na raspolaganju sve efikasne vakcine, i s istoka i sa zapada i to u Republici Srbiji. 

- Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić RS-u će, siguran sam, učiniti dostupnim dio kontigenta vakcina kojima raspolaže. Ne zato što neko moli nego zato što je saradnja, solidarnost i normalnost osnov toga što je Srbiji svaka svjetska vakcina danas na raspolaganju, zaključak je Nenada Nešića, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.