22.1.2021. 10:38
0
Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana
Narednih dana bit će kišovito vrijeme, na planinama se očekuje snijeg

Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga.
Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena bit će u sjevernim područjima. Kiša će padati većinom na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. 

Lokalno u centralnim i sjeverozapadnim područjima može padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. U noći na subotu mogući su lokalno i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini bit će pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. U ostalim područjima slabija kiša. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na planinama sa snijegom. U noći na ponedjeljak i u nizinama kratkotrajno može padati snijeg. Vjetar umjerene jačine. Prije podne južnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. 

Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 stepeni.

(Alen Bećirević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.