22.1.2021. 15:58
0
Prijavio lažno razbojništvo
Udario sam sebe, uzeo novac od firme, a sad sve priznao.
Vozač kombija Radan Mirnić (29) iz Banjaluke lažno je prijavio da su ga na magistralnom putu Prijedor - Banjaluka "audijem" presrela i opljačkala tri razbojnika, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem.

Kako saznajemo Mirnić je to priznao tokom kriminalističke obrade, a kod njega je pronađen dio novca, koji je prijavio da je ukraden od njegove firme. Ostatak je, kako saznajemo, potrošio tako što je platio određene račune. Mirnić je imao i dvije povrede na glavi, tvrdeći da ga je jedan razbojnik udario pištoljem, a drugi nogom. Veruje se da je obje povrede nanio sam sebi da bi mu priča bila uverljivija.

- Nad R. M. je u toku kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivična djela lažno prijavljivanje i utaja - rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

Pojašnjava da je vozač lažno prijavio da su tri nepoznata muškarca, od kojih je jedan bio naružan i maskiran, 19. januara nad njim izvršila razbojništvo nakon što su ga na putu presreli "audijem". Prema prijavi iz kabine su mu ukrali torbicu sa 1.200 eura, 1.000 kuna i 100 KM, vlasništvo firme, te njegovih 100 KM i 50 eura.

(Alen Bećirević)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.