25.1.2021. 12:06
0
Izgradnja škole i vrtića na Šipu bit će okončana do septembra
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota–Muminović obišli su danas gradilište na Šipu gdje je u toku izgradnja osnovne škole i vrtića.

Premijer Forto je kazao da će Vlada KS i dalje biti partner Općini Centar kada je u pitanju realizacija ovog izuzetno značajnog projekta koji će zasigurno povećati kvalitetu življenja stanovnika s područja Šipa.

- U razgovorima sa ministricom Hota-Muminović i načelnikom Mandićem dogovoreno je da se u budžetima Općine i Kantona povećaju izdvajanja kako bi izgradnja objekta bila okončana do septembra. Prioritet Vlade je proširenje predškolskih ustanova, ali i modernih škola za našu djecu - dodao je Forto.

Ministrica Hota–Muminović je naglasila da učenici trebaju imati najbolje i najoptimalnije uvjete za rast i razvoj, a ova škola će po svemu sudeći upravo to i ponuditi.  

Načelnik Mandić je zahvalio ministrici i premijeru na svesrdnoj podršci u realizaciji projekta koji je, kako je ocijenio, jedan od prioritenih investicionih zahvata u ovoj godini.

-Bez pomoći Vlade Kantona Sarajevo ovaj projekat ne bismo mogli sami završiti. Ne možemo i nećemo dozvoliti da se radovi prolongiraju do naredne godine. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da do početka nove školske godine radovi budu okončani i da mališani u novim školskim klupama započnu svoje predškolsko i osnovnoškolsko obrazovanje - istakao je Mandić.

Ovaj objekat čija je vrijednost višemilionska, gradi se zahvaljujući finansijskim izdvajanjima Općine Centar i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a kada bude završen imaće tri bloka sa učionicama, fiskulturnu salu, garažu, kotlovnicu, obdanište i sve ostale prateće sadržaje koji su potrebni za osnovnoškolsko obrazovanje, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(Fena)

Sip
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.