29.1.2021. 9:02
4
Za njih, izgleda, ne vrijede ista epidemiološka pravila kao za nas: Fikret Hodžić, Mirna Delalić i Kadrija Kolić stigli u Sud BiH bez maski
Dnevni Avaz
Dnevni Avaz
U Sudu BiH danas u 09:00 sati, osim izjašnjenja o krivici u predmetu "Respiratori", zakazan je i nastavak suđenja direktoru OSA-e, Osmanu Mehmedagiću i Muhamedu Pekiću.

Na jednom mjestu ispred Suda tako su uz Mehmedagića i Pekića našli Fadil Novalić, Jelka Milićević, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić, prenosi Avaz.

Sud BiH, podsjećamo, 30. decembra prošle godine u cijelosti je potvrdio optužnicu protiv ove Fadila Novalića, premijera FBiH, Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Fikreta Hodžića, vlasnika „Srebrene maline“, i dopremijerke FBiH Jelke Milićević.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su i za nabavku zaštitne opreme u vrijednosti od 2,9 miliona KM. Nakon višemjesečne istrage, Tužilaštvo BiH je optužnicu podiglo 4. decembra prošle godine, a zatim je uputilo Sudu na potvrđivanje. Optužnica je potvrđena tek nakon dorade.Optuženima Novaliću, Solaku i Hodžiću stavlja se na teret da su počinili više krivičnih djela, među kojima su zloupotreba položaja ili ovlasti, primanje nagrade ili drugog oblika, prenosi Avaz.

Ono što se vidi na fotografijama Dnevnog Avaza je to da je većina optuženih, usljed strogih epidemioloških mjera zbog Covida, na licu umala zaštitne maske.

Ipak, iste nisu imali optuženi Fikret Hodžić, vlasnik Srebrene maline koja je nabavila od Kineza sporne respiratore, kao ni njegova advokatic Mirna Delalić.

Također, masku na licu nije imao ni advokat Kadrija Kolić, koji zastupa Fahrudina Solaka, a čije su se firme također spominjale u kontekstu nabavke opreme tokom pandemije virusa korone.

Foto: Dnevni Avaz

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.