5.2.2021. 21:00
2
Napeto nakon sjednice u Mostaru: Konaković prozvao SDA, Šabanović mu odgovorio da širi laži i gadosti, oglasila se i Baralija
Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a oglasio se na Facebooku povodom današnje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara. Do prekida zasjedanja došlo je nakon što je obavljen prvi krug glasanja u izboru gradonačelnika Grada Mostara. Iz utrke je ispala Irma Baralija, a vijećnici će novog gradonačelnika izabrati između Zlatka Guzina (Koalicija za Mostar) i Maria Kordića (HDZBiH).

Konaković je na svom Facebook profilu napisao da je Mostar ponovo u rukama HDZ-a, te da je SDA mogla postaviti nove standarde u politici.

"Mostar u rukama HDZ-a, drugi dio. Izabran predsjedavajuci iz HDZ-a, Irmu Baraliju je SDA svjesno izbacila iz dalje utrke.  U drugom krugu dvotrecinsku podrsku nece imati niko, u trecem krugu prostu vecinu ima HDZ. SDA ce se obrusiti na SDP i NS nakon sto HDZ dobije gradonacelnika. 
Biće izdajnici, plaćenici, rušitelji BiH, a dogovor  starih partnera biće implementiran. Krivac, naravno, neko drugi. Onako kako pokušavaju lagati u SBK dok koaliraju sa HDZ-om, onako kako su dogovorili zaštitu supruge na KCUS. Salem Marić vratio mandat u Parlamentu Federacije i vratio se u GV Mostar. Da bude vijećnik? Teško. Gradonalelnik HDZ, predsjedavajući SDA. 

SDA je mogla danas postaviti nove standarde u politici, podržati Irma Baralija i staviti Čovića na mjesto koje zaslužuje po mjerilima Bosanaca i Hercegovaca.  SDA je opet Čovića stavila na mjesto koje mu pripada po mjerilima SDA.  Opet se Čović za sve pita. Onako kako se pita u domovima naroda, onako kako se sa Dodikom pita u Vijeću ministara. Podanička, kukavička politika SDA i njenog nazovi lidera", napisao je predsjednik NiP-a

Zanimljiv odgovor na ovaj status Elmedina Konakovića dao je Haris Šabanović, član Predsjedništva SDA i predsjednik Asocijacije mladih SDA, gdje tvrdi da Konaković širi laži i gadosti.

"Allahom ti se kunem Dino da lažeš! Kako imaš obraza više te gadosti pričati, šta ti bola' znaš šta je u Mostaru i kako? Da ti kažem sad nešto hladno, čim si poletio da ih pravdaš, znaš ti dobro scenario", napisao je Šabanović.

Status je također kratko prokomentirala i Irma Baralija, koja je danas ispala iz utrke za gradonačelnika Mostara.

"SDA-u je danas samo bio cilj da mene eleminišu, jer sam ja njima neprijatelj br 1., dok im je Čović prijatelj...", napisala je Baralija.

(Mirza Malović)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.