6.2.2021. 12:28
0
Trinaest godina od ubistva Denisa Mrnjavca
Polaganjem cvijeća kod tramvajskog stajališta “Tehnička škola” u Sarajevu je danas obilježena 13. godišnjica od ubistva srednjoškolca Denisa Mrnjavca. Bio je učenik drugog razreda Katoličkog školskog centra u Sarajevu.

Denisa, koji je postao simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja, na putu od škole do kuće, na brutalan način u tramvaju su 5. februara 2008. godine kod Tehničke škole napali Nermin Sikirica, Ademir Lelović i Berin Talić, jer im je zasmetao samo jedan pogled ovog dječaka.

Tom prilikom Denisu su nanesene teške tjelesne povrede od kojih je dan kasnije i preminuo, 6. februara.

Berin Talić je osuđen 2010. godine na 10 godina zatvora, a Ademir Lelović na 15 godina jer su pomagali maloljetnom Nerminu Sikiriću u ubistvu Denisa Mrnjavca. Sikirić je također osuđen na 15 godina zatvora.

U poslijepodnevnim satima planiran je  obilazak vječnog počivališta Denisa Mrnjavca u Lepenici, na groblju Boljkovići, te sveta misa.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.