12.2.2021. 8:13
0
Hoće li Narod i pravda dobiti i devetog zastupnika u Skupštini KS
Klub Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo pristupanjem Amre Junuzović-Kaljić sada ima osam zastupnika, a isti broj ima i SDA.

Iako je SDA imala deset zastupnika, nakon izlaska Aljoše Čampare i Admele Hodžić ostali su na osam. Čampara i Hodžić djeluju kao parlamentarna grupa. 

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković ne krije da bi voljeli vidjeti Čamparu u svojim redovima.  

“Voljeli bismo da Aljoša Čampara postane član Naroda i pravde. On još uvijek vjerovatno nije donio odluku o nastavku svoje političke karijere, ali ako bude vjerujem da ćemo biti na vrijeme obaviješteni”, kazao je Konaković za Dnevnik D FTV.

Konaković je govorio i o odnosima unutar Četvorke navodeći da oni dobro funkcionišu i da Vlada KS radi dobar posao. Najavio je da će koncept Četvorke raširiti po cijeloj BiH. 

Uz NIP Četvorku čini SDP BiH, Naša stranka i NBL. Kada je riječ o Skupštini KS NBL nema svojih zastupnika s obzirom da je Fahrudin Pecikoza prešao u SBB, a Junuzović-Kaljić je napustila NBL i nekoliko mjeseci djelovala kao samostalna zastupnica do prelaska u NIP.

Četvorka je osim formiranja Vlade KS uspjela osigurati i potrebnu većinu u Gradskom vijeću Sarajeva. Nakon izbora vijećnika iz tri općinska vijeća stranke Četvorke imaju 14 gradskih vijećnika, a preostalo je da se izvrši izbor iz OV Novo Sarajevo.

Nakon tog procesa i utvrđivanja mandata bit će izabran i gradonačelnik Sarajeva Bogić Bogićević oko kojeg postoji jedinstven stav, pa čak i stranaka koje ne čine većinu.

Dva dogradonačelnika predložit će NIP i Naša stranka.  


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.