12.2.2021. 14:10
0
Predstavnici SDA posjetili oštećenu zgradu Doma zdravlja Bihać i najavili pomoć
Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) u Gradskom vijeću Bihać, Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) i Parlamentu Federacije BiH obišli su danas zgradu bihaćkog doma zdravlja, koja je oštećena u nedavnim potresima.

Potvrđeno je kako će Federalna vlada iz ovogodišnjeg budžeta, za sanaciju postojećeg ili gradnju novog objekta, izdvojiti tri miliona KM.

- U federalnom budžetu su planirana određena sredstva za pomoć zdravstvenim ustanovama i s tog koda će biti obezbijeđena tri miliona KM za sanaciju ili gradnju novog objekta Doma zdravlja u Bihaću. Međutim, mora svima biti jasno da je riječ o namjenskim sredstvima i da će ona biti dostupna kada struka i politika ovdje u Unsko-sanskom kantonu donesu odluku šta će se konačno raditi - izjavio je zastupnik SDA u Skupštini USK i Domu naroda Parlamenta FBiH Hadis Jusić.

Dodano je kako je u ovom procesu neophodan maksimalni angažman i saradnja svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

- Siguran sam da će Federalna vlada ispoštovati sve ono što je obećano za ovu budžetsku godinu. Određena podrška u slučaju potrebe neće izostati ni u narednoj godini, međutim, neophodan je maksimalni angažman i ostalih nivoa vlasti. Vjerujem da će Kantonalna vlada kao nosilac aktivnosti također osigurati određena sredstva, a nadam se i podršci svih ostalih - riječi su zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Hamdije Abdića.

Prema prvim analizama i izvještajima za sanaciju postojećeg objekta bit će potrebno oko 4.300.000 KM, dok bi se za eventualnu izgradnju novog objekta moralo izdvojiti oko šest miliona maraka.

- To su neke prve projekcije, ali sigurno je da ćemo pričekati završetak detaljnih analiza i konačni izvještaj o stanju zgrade. Važno je istaći da mi, iako radimo u izuzetno teškim uslovima, uspijevamo za sada pružati sve usluge našim pacijentima - ustvrdio je direktor Doma zdravlja u Bihaću Ademir Jusufagić.

Ovih dana se očekuje i odluka stručne komisije koju je formirala Vlada USK o privremenom rješenju, odnosno objektu u koji će odmah biti izmještene sve službe Doma zdravlja Bihać.

(Fena)

SDABihac
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.